6.6.2012

Linssipihvit

Koska olen vasta virittäytymässä blogin pitämisen ihmeelliseen maailmaan pitkääkin pidemmän hiljaisuuden jäljiltä, päätin kaivella valokuva-arkistoja, sillä vaikka blogia ei olekaan pidetty, niin ruokaa on kyllä tehty, ja usein annoksesta on vielä napattu kuva tai kaksi. Ensimmäinen haaviin osuva kuva oli tällä kertaa nämä maanmainiot linssipihvit. Resepti taitaa olla alunperin peräisin Pirkan sivuilta, mutta ainakin nämä kyseiset pihvit on tehty vähän modatulla reseptillä - muun muassa maissijauho on unohtunut pois.

Nämä linssipihvit ovat mielestäni erinomaista apetta. Ensinnäkin, ne maistuvat hyviltä, ja toisekseen, linssit ovat melkoisen hyvä proteiinin, kuidun ja raudan lähde. Lisäksi linssien rakenne puuroutuu keitettäessä ja pihvimassaa vaivatessa sen verran, että näiden pihvien luulisin maistuvan sellaisellekin, jota linssien rakenne jotenkin ahdistaa. Pitäisi päästä kokeilemaan. Ekstrabonuksena voidaan tietenkin mainita vielä se, että pihveihin voi helposti lisätä jääkaapista kaikki nahistuneet porkkanat ynnä muut vihennakset.

Linssipihvit
2 dl punaisia linssejä
4 dl vettä
1-2 punasipulia
2-4 valkosipulinkynttä
1 chili
currya
juustokuminaa
suolaa
mustapippuria
2 kananmunaa
öljyä paistamiseen 
Huuhtele linssit ja keitä niitä noin kymmenen minuuttia (linssien keittämiseen riittää tässä tapauksessa tuo kaksi kertaa linssien tilavuuden verran vettä, mutta tilannetta kannattaa kuitenkin tarkkailla ja lisätä vähän vettä, jos näyttää, että linssit alkavat palaa pohjaan). Linssien kiehuessa silppua puna- ja valkosipulit sekä chili ja paaha niitä pienessä määrässä öljyä pannulla. Voit lisätä curryn ja juustokuminan sipuleiden joukkoon paistamisen loppuvaiheessa tai myöhemmin pihvitaikinamössön sekaan. Jäähdytä keitettyjä linssejä hetki, sekoista paahdetut sipulit ja chili, mausteet ja kananmunat linsseihin ja sekoita tasaiseksi. Paista pihveiksi pannulla öljyssä.


Pihvien seuralaiseksi sopii erittäin hyvin esimerkiksi basmatiriisi, sweet chili -kastike ja jogurttipohjainen kastike (esimerkiksi tsatsiki tai raita). Usein meillä pistellään linssipihvejä myös ihan pelkälleen tai vaikkapa höyrytettyjen kasvisten kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti