Meillä on kokkailtu tätä pastaa useastikin, yleensä pelkälleen, mutta tällä kertaa se tarjoiltiin perjantain kunniaksi höyrytetyn nieriän ja valkoviinilasillisen kanssa. Tämä kokeilu saattoi jäädä kertaluontoiseksi, sillä mielestämme maut eivät aivan natsanneet yhteen. Ensi kerralla sitten taas pelkkää pastaa.
Salottisipulipasta
0,6 dl oliiviöljyä
2-4 valkosipulinkynttä
10 salottisipulia
suolaa
mustapippuria
pastaa
lehtipersiljaa
2,5 dl raastettua parmesania
Pilko salotit ja valkosipulinkynnet hyvin pieniksi. Lämmitä oliiviöljy ja hauduta salotit ja valkosipulit suolan ja mustapippurin kera, kunnes sipulit karamellisoituvat (noin 20 minuuttia). Sekoita välillä. Keitä pasta al denteksi. Lisää noin kolme kauhallista pastankeittovettä sipuleiden joukkoon. Siivilöi pasta ja lisää sipuleiden joukkoon. Lisää lehtipersilja ja parmesan ja sekoita hyvin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti