Tomaattinen kikhernekastike
1-2 sipulia
2-4 valkosipulinkynttä
½-1 chili
(kaksi edellistä voi korvata myös punaisella thai curry -tahnalla tai panang curry -tahnalla)
öljyä paistamiseen
1 prk kikherneitä
(1-3 porkkanaa raastettuna)
200 g pakasteherneitä
1 prk tomaattimurskaa/muita säilöttyjä tomaatteja
200 ml (kermaista) kookosmaitoa
(100-300 g leipäjuustoa/kotijuustoa)
kaffir-limen lehteä/limemehua
Raasta porkkanat (jos haluat käyttää niitä). Pilko sipuli, valkosipuli ja chili ja paista niitä sekä mahdollista porkkanaa hetki pannulla öljyssä (jos käytät curry-tahnaa, lisää se sipulin kanssa pannulle). Lisää pannulle kikherneet ja tomaattimurska. Esilämmitä pakasteherneitä mikrossa noin 2*2 minuuttia välillä sekoitellen ja lisää herneet pannulle. Lisää vielä kookosmaito ja anna porista hiljalleen noin vartin verran. Tässä välissä ehtii hyvin keitellä riisit kastikkeen kaveriksi. Jos haluat lisätä leipäjuustoa kastikkeeseen, tee se melko loppuvaiheessa, ettei juusto sula liiaksi. Kaffir-limen lehdet/limemehu kannattaa lisätä juuri ennen tarjoilua. Nauti riisin kanssa ja toivo, että kastiketta jää seuraavalle päivälle!
Tämä on todellinen arjen sankariruoka, niin nopeasti ja helposti se valmistuu. Kikherneiden tilalla voisi kokeilla vaikkapa linssejä tai papuja, ja kai siellä saattaisi joku kanakin viihtyä. Ilman leipäjuustoa resepti on muuten myös vegaaninen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti