Silloin kun karitsan ulko- ja sisäfilettä vielä sai, kokkailimme useamman kerran tätä aivan mahtavaa Alkon Etiketti-lehdestä löytyvää lammaspastaa (Viikonlopun paras pasta, Etiketti 1/2011). Huhujen mukaan karitsan tilalla toimii myös esimerkiksi kanan rintafilee, mutta itse en moisiin uhkarohkeisiin kokeiluihin ole vielä lähtenyt. Lehden mukaan pasta on "tyylikkään talvinen", mutta kyllä sitä mielestäni kehtaa keväälläkin syödä.
Lampaanfileepasta ja pesto rossoTätä näppärämpää ja parempaa ruokaa tuskin löytyy. Annoksesta saa helposti todella näyttävän ja ennen kaikkea herkullisen! Peston voi vaikka tehdä valmiiksi jääkaappiin, joten illallisvieraille tarjottavan annoksen saa valmiiksi käden käänteessä! Ja hyvää on. Meillä tätä pastaa on nautittu nyt niin äitienpäivänä kuin pääsiäisenäkin eikä yhtään nenän nyrpistelyä ole vielä näkynyt.
2 lampaan sisä- tai ulkofileetä (sisäfilee on suussa sulavaa, suosittelen)
suolaa
rouhittua mustapippuria
n. 400 g pastaa
n. ½ dl oliiviöljyä
Punainen pesto
1-2 valkosipulinkynttä
140 g aurinkokuivattuja tomaatteja
3 rkl raastettua parmesaania
1 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
n. 2 dl oliiviöljyä
Viimeistelyyn
2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
1-2 ruukkua villirucolaa
n. 1 dl parmesaanilastuja
Paistamiseen
öljy-voiseosta
Ota lampaanfileet huoneenlämpöön ajoissa ennen paistamista. Mausta fileet suolalla ja pippurilla. Soseuta sauvasekoittimella tai morttelissa punaisen peston aineet. Lisää öljyä siten, että tahna notkistuu.
Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä. Paista fileet öljy-voiseoksessa sopivan kypsyisiksi. Kääri paistetut fileet hetkeksi folioon. Yhdistä pasta, kastike ja rucola ja sekoita hyvin. Viipaloi lampaanfileet pastan päälle ja viimeistele pinjansiemenillä ja juustolastuilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti